Tancar
 • 22/09/2021

  Piscina & Wellness Barcelona connecta la innovació sectorial amb el benestar, la salut i la comunitat

  Enguany Piscina & Wellness Barcelona llança un singular programa d’innovació amb el qual vol dinamitzar i donar a conèixer les noves solucions de mercat des de la mirada i l’experiència dels sectors de la demanda i persones usuàries d’instal·lacions aquàtiques. Així, el saló, que se celebrarà del 29 de novembre al 2 de desembre, crearà espais de comunicació, reconeixement i formació oberts a professionals i empreses on s’abordarà la innovació com a resposta a usos de la piscina vinculats al benestar, la salut i la comunitat.

  Com explica el director de l’esdeveniment, Ángel Celorrio,en aquesta edició, Piscina & Wellness Barcelona canvia la perspectiva de la innovació per entendre de forma compartida el futur de la piscina. Ja no importa únicament saber com innova la indústria de la piscina, sinó el per què ho fa”. Celorrio assegura que, per anticipar-se als canvis, “el sector ha de comprendre i, sobretot, saber comunicar les motivacions que mouen aquesta innovació, el principal fi ha de ser sempre satisfer les necessitats de les persones i resoldre reptes socialment rellevants”.

  En aquest sentit, els principals propòsits als quals contribueix una piscina innovadora, sostenible, ben equipada i mantinguda són el benestar, la salut i la comunitat, segons ha identificat Piscina & Wellness Barcelona. Benestar, entenent la piscina com una irreemplaçable àrea d’oci, entreteniment i diversió, especialment per a famílies, i com a espai de relaxació i plaer sensorial. Salut, pels beneficis que aporta la natació com a pràctica esportiva, activitat física per a totes les edats, i funcionalitat terapèutica per a persones amb necessitats especials, rehabilitació i reforç muscular. I comunitat, com a lloc de trobada col·lectiu i de relació en la diversitat.

  Programa d’innovació
  Així, en base a aquests tres eixos, l’esdeveniment ha articulat el seu programa d’innovació per a aquesta edició que inclourà una nova línia de comunicació de casos d’èxit rellevants de la indústria internacional de la piscina. D’aquesta manera, s’estan identificant els millors projectes i implementacions de solucions aquàtiques de diferents països i, de la mà dels seus protagonistes – proveïdors, constructors i representants de sectors usuaris i clients finals-, mostrar-los i inspirar a nous potencials clients. Aquests continguts es compartiran en xarxes socials i altres canals de comunicació del saló en els mesos previs a la celebració de l’esdeveniment.

  Paral·lelament, els tradicionals Premis Piscina & Wellness se sumen a aquest programa d’innovació i reformulen les seves categories. Així, a més de premiar el producte més innovador dels exposats a la fira, es reconeixeran projectes de piscines i centres wellness tant de nova construcció com rehabilitats que sobresurtin per la implementació real de solucions que contribueixin al benestar, la salut i la comunitat donant resposta de forma exemplar a aquestes necessitats de demanda. El Concurs Internacional per a Estudiants d’Arquitectura que convoca el saló també s’emmarca en aquesta filosofia d’entendre la relació entre l’ésser humà, les instal·lacions aquàtiques i els usos i gaudi de l’aigua.

  Finalment, en el marc de la fira es duran a terme diverses jornades tècniques en què la innovació es mostrarà i analitzarà des d’aquest nou enfocament: la resolució dels reptes plantejats pel client final i per sectors de demanda (hotels, càmpings, resorts, centres wellness, balnearis, talasos, instal·lacions esportives, gimnasos, centres mèdics, administracions locals, comunitats de veïns, etc.).

  Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb ASOFAP, Piscina & Wellness Barcelona és l’esdeveniment de major internacionalitat del calendari firal europeu del sector. Celebrarà la seva pròxima edició en format híbrid (presencial i virtual) de el 29 de novembre a el 2 de desembre de 2021 al recinte de Gran Via. La fira reuneix tota la cadena de valor del producte piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness, spa, el fitness i la decoració d’exteriors.

  Barcelona, 22 de setembre 2021

  Coneix més sobre el Programa d’Innovació de Piscina & Wellness Barcelona aquí

  Video Punta Caliza

  Video Proyecto Zamá


  Maria Dolors Herranz / Mª Gloria Dilluvio
  Tel. 93 233 25 41 – 21 72
  mdherranz@firabarcelona.com / gdilluvio@firabarcelona.com